woensdag 28 februari 2007

Antonie

Werken bij de Europese Commissie is fijn. Maar het heeft zo ook z'n nadelen. Het is een komen en gaan van collega's. Tegen de tijd dat je je collega's een beetje begint te kennen, pakken ze alweer hun biezen. Onze afdeling ontvangt twee keer per jaar twee nieuwe stagairs. Na vijf maanden zijn ze weer vertrokken. Zo verging het ons ook met Antonie. Deze Noorse dame verlaat vandaag na nog geen half jaar Brussel alweer, om in Oslo verder aan de weg te timmeren. Je kan op deze foto goed zien dat het afscheid ook haar zwaar valt. Ze realiseert zich juist dat dit haar laatste lunch in een Brusselse kantine was. Morgen komt er een nieuwe Spaanse collega. Over vijf maanden zwaaien we ook hem weer uit.

zaterdag 24 februari 2007

Anderlecht

Deze foto is de opbrengst van een wandelingetje door Anderlecht op een druilerige zaterdagmiddag. Het kanaal verbindt Brussel en Charleroi en heet daarom Kanaal Charleroi-Brussel.

maandag 19 februari 2007

Week van het verkeerslicht

Het is misschien wat te enthousiast, maar met al een tweede foto over hetzelfde onderwerp, roep ik deze week uit tot week van het verkeerslicht. Vanavond stond ik te wachten voor een merkwaardig exemplaar, onderweg naar mijn drinkebroer Jan Willem. Met gevaar voor eigen leven ben ik toch maar overgestoken. In de kroeg hebben we het gehad over Moszkowicz en zijn maffiamaatjes. En natuurlijk over werken bij de Commissie en hoe het daar verder mee moet.

zondag 18 februari 2007

Markt op zondag



Deze mevrouw verkocht plastic bakjes met gekookte slakken op de antiekmarkt op de Grote Zavel.



Deze meneer probeerde kurkentrekkers te verkopen op de antiekmarkt op de Grote Zavel. Ze leken niet echt gretig aftrek te vinden.



Deze mevrouw had een onsamenhangende hoeveelheid zooi in de aanbieding op de markt op het Vossenplein. Ze was in een slecht humeur. Een foto maken mag volgens haar pas na uitdrukkelijke toestemming.

Dorien in Brussel

Dit weekeinde bracht Dorien een bezoek aan het hart van Europa. Een gezellig weekeinde was het. En als je dat niet gelooft, dan moet je maar naar de foto's hieronder kijken. Dorien lachend voor Europese Commissie hoofdgebouw Berlaymont, lachend onder het genot van een Italiano in Cafe Metropole, lachend op de Grote Markt en lachend voor Manneke Pis.



woensdag 14 februari 2007

Valentijnsdag



Ook Brussel staat vandaag in het teken van Valentijnsdag.

maandag 12 februari 2007

Al-qala'at al-hamra

Eén van mijn vaste lezers vindt dat ik hier niet te vaak uit mijn archief mag putten. Daar ben ik het wel mee eens. Maar vandaag kwam ik zulke mooie foto's tegen. Daar komt bij dat ik het bewerkingsprogramma wat beter onder de knie krijg. Dat maakt de foto's nog mooier. Deze foto's heb ik in het najaar van 2005 in Andalusie gemaakt.



Al-qala'at al-hamra (ook wel Alhambra of rood kasteel) in Granada, de foto hierboven werd genomen vanaf Mirador San Nicolas. Op de foto hieronder staat een plafond binnen in het Alhambra afgebeeld. Deze wordt ook wel de ster van Alhambra genoemd.

zondag 11 februari 2007

Zevenentachtig

Dit weekeinde was de gehele familie bijeen in Borculo. Mijn oma organiseerde een feestje in het kader van haar zevenentachtigste verjaardag. We vierden het bij mijn oma thuis, in de feestzaal van het JW Andriessenhuis Woon- en Zorgcentrum en bij Chinees restaurant De Gouden Muur aan het Muraltplein in bovengenoemde stad.



donderdag 8 februari 2007

Wetenschappelijk bewijs

Vandaag heeft het een beetje gesneeuwd in Brussel. De vreugde was van korte duur. Toen we vanmiddag gingen schaften was het alweer een natte boel.




De stoep langs de Belliardstraat, tussen de Breydelstraat en de Oudergemselaan, die kantoor en kantine met elkaar verbindt, was voorzien van hier en daar een toefje natte sneeuw.



Vanuit de kantine op de tiende etage van het commissie-gebouw aan de Oudergemselaan hebben we uitzicht over het Jubelpark. Het bewijs is geleverd. Parken blijven langer wit dan stoepen.

zondag 4 februari 2007

Knokkese kust

Gisteren heb ik met collega Marianne een wandeling gemaakt langs de Belgische kust. De kust van het genieten, noemt het touristenbureau het. Gisteren was het dat zeker. Prachtig weer. Nauwelijks wind, blauwe lucht. De biertjes op de boulevard smaakten prima, net als de zalm en de appeltaart met ijs en slagroom.

donderdag 1 februari 2007

Reden tot feest?

Mijn collega's vonden het een reden voor een feestje. Vandaag had ik mijn sollicitatiegesprek voor een vaste baan bij één van de Europese instellingen. Volgens mij is er pas reden voor feest als ik een dergelijke baan heb. Maar goed, feestjes, daar ben ik natuurlijk niet tegen. We dronken wijn en bier aan het Place Luxembourg. Na afloop togen we in het autootje van Aurélie naar het centrum van Brussel om er (in mijn geval) ham te eten, met mosterdsaus.