dinsdag 25 augustus 2009

Stoffige ambtenaar

De afgelopen drie weken, tijdens mijn vakantie, heb ik me niet geschoren. De afgelopen twee dagen ben ik met baard op mijn werk verschenen. De reacties waren verdeeld, maar vooral negatief. Oud en onverzorgd vooral, soms wijs en zelfs stoer. Toen één van mijn vrouwelijke collega's me vanmiddag toebeet dat ik met baard de uitstraling van een stoffige ambtenaar heb, was ik er uit. Weg met dat ding.

zondag 23 augustus 2009

SF - LA

Ik heb de afgelopen drie weken, tijdens mijn reis van SF naar LA in 16 verschillende hotels, motels, inns en b&b's geslapen, 11 parken bezocht, drie serieuze steden aangedaan en 3009 miles of 4843 kilometer gereden. De Pontiac G6 heeft zo'n 390 liter benzine verstookt, ik heb 9 steaks verorberd, 19000 kilometer gevlogen. Daardoor kan verbranding van ongeveer 760 liter kerosine aan me worden toegerekend (een kleine twee ton CO2-uitstoot, zegt de expert) en het verbruik van de nodige kilo's gras. Ik heb 2380 foto's gemaakt (vooral heel veel slechte) en ruim drie duizend euro uitgegeven. Dit is een link naar de globale route die we hebben afgelegd (Google-maps werkt niet mee bij mijn streven naar perfectie). Foto's volgen... Nou vooruit, ééntje nu alvast.

zaterdag 1 augustus 2009

Geen geblog voorlopig...



Het spijt me te moeten melden dat ik deze maand maar weinig aan bloggen toe zal komen. Ik ga namelijk op reis. Misschien plaats ik af en toe nog een Twitje, maar ik zal vooral vakantie vieren. Dat is hard nodig. Het stond vanochtend weer in de krant. In de Verenigde Staten bestaat grote zorg over de particuliere consumptie. Jarenlang waren de Amerikaanse consumeerders de kurk van de economie. Ze zijn het verleerd. Door de onzekerheid, door de crisis. Ik zal het ze nog eens uitleggen. Ik zal me voordoen als een big spender. En dan maar hopen dat de Amerikaanse vrouwen het een beetje op waarde weten te schatten... Tot in september.

The minute you walked in the joint
I could see you were a
man of distinction
a real big spender
Good looking, so refined
Say wouldn't you like to know
what's going on in my mind
So let me get right to the point
I don't pop my cork
for every guy I see
Hey big spender
spend a little time with me
Wouldn't you like to have fun, fun, fun
Hows about a few laughs, laughs
I could show you a good time
Let me show you a good time
The minute you walked in the joint
I could see you were a man of distinction,
a real big spender
good looking, so refined
Say wouldn't you like to know what's going
on in my mind
So let me get right to the point
I don't pop my cork for every guy I see
Hey big spender
hey big spender
hey big spender
spend a little time with me