dinsdag 20 april 2010

Kortere route

Ik heb afgelopen weekeinde een kortere route naar Den Haag gevonden. Tot gisteren kende ik alleen een drietal wat langere routes. Overstappen in New York, of overstappen in Paramaribo of, nog ingewikkelder, overstappen in Barbados en Londen. Maar nu is er dus een kortere, snellere en voordeliger route. Per auto over de brug naar de andere kant van de Demerara rivier. Aan de overkant meteen rechtsaf richting Vreed en Hoop. In dat dorp bij de t-splitsing naar links en na een minuut of tien ben je al in Den Haag. Ik merkte snel dat ik er al een tijdje niet meer geweest was. Ik kon met geen mogelijkheid de Vruchtenbuurt vinden. En wat hebben ze met de Haagse tieten gedaan?

donderdag 15 april 2010

De stoel



Ja hoor, daar is tie dan eindelijk. Mijn nieuwe stoel. Een Berbice-stoel. Comfortabel, elegant, een tikkie chique en hij past helemaal bij de rest van mijn interieur. De stoel komt oorspronkelijk uit achttiende eeuws Louisiana waar ie Plantage-stoel heette. De eigenaar van een plantage rustte er in uit, na een dag slaven drijven. In de negentiende eeuw vond de stoel zijn weg naar plantages in Guyana, waar ie dus Berbice-stoel wordt genoemd. Berbice was destijds een Nederlandse kolonie met Nieuw-Amsterdam als hoofdstad en is nu een regio in Guyana.

donderdag 8 april 2010

Trip der trips



Afgelopen Paasweekeinde heb ik een werkelijk heerlijke rondrit gemaakt door Guyana. Door regenwoud, door savanne. Met een degelijke 4WD over onbegaanbare paden. We zaten drie uur vast in de middle of nowhere, Toevallig (?) waren de vijf mannen in de derde auto die langsreed automonteurs. Met gereedschap aan boord en een reserve-accu. We maakten een stevige wandeling door onherbergzaam bos naar een waterval, waar we onze hangmat ophingen voor de nacht. De tweede nacht in de hangmat (alle bedden in de lodge waren al vergeven) sliep ik al een stuk beter... Hier moet ik vaker naartoe!