zondag 29 augustus 2010

Runs, wickets, innings en overs...


Guyana National Stadion of Providence Stadium tijdens de warming-up voor de cricket wedstrijd Guyana vs Trinidad and Tobago. Het stadion biedt plaats aan 15.000 toeschouwers. Gisteren waren het er denk ik zo'n 12 duizend.

In het kader van de inburgering was ik gisteravond alweer in het Guyana National Stadium te vinden. Voor een cricket wedstrijd deze keer. Guyana is in voorbereiding op de Champions League T20, die volgende maand in Zuid-Afrika wordt georganiseerd. Het is een kampioenschap voor clubteams, maar vanuit de West Indies wordt de winnaar van het Caribbean T20 Cup Tournament voor landenteams van afgelopen maand afgevaardigd. Dat toernooi hebben wij verrassend gewonnen.

Er moet nog wel wat gebeuren, willen we kans maken tegen de grote jongens uit India, AustraliĆ«, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland en Sri Lanka . Gisteren tegen het overigens ook niet misselijke Trinidad en Tobago (verliezend finalist van de Champions League van afgelopen jaar) kwamen we in de enige inning tekort; 151 runs – 9 wickets tegen 142 runs -4 wickets. We waren niet scherp, vooral aan het einde van onze batting, zowel in de wicket als erbuiten. In hun laatste overs werden meerdere zessen en vieren geslagen. Wij kregen hun bails dan misschien wat vaker naar de grond, maar daar win je een wedstrijd natuurlijk niet alleen mee. Dat we niet op ons best waren komt waarschijnlijk door geruzie over geld. Wie steekt de dollars in zijn zak die dit prestigieuze toernooi oplevert? Het bestuur of zelfs individuele bestuurders van de West Indies Cricket Board? De Guyanese Cricket Board en haar bestuurders? Of toch de spelers van het Guyanese cricket team? Schimmig gedoe over geld, het lijkt de Guyanese politiek wel. Travis, Jonathan, Ramnaresh, Shivnarine, Lennox, focus op de bal!