donderdag 26 januari 2012

Rayman's (20)

Er zijn geen toprestaurants in Georgetown. Maar er zijn er wel veel. Vandaag al de twintigste review van een lunchgelegenheid in de Guyanese hoofdstad. Veel ontstijgen het niveau van snackbar niet. Dat geldt ook voor Rayman's Halaal Restaurant and Sweet Meat shop. Het is geen restaurant, maar een snackbar.

Ik zal ze morgen eens vragen wat ze verstaan onder een Sweetmeatshop. Geen idee. Gemiddeld eet ik hier waarschijnlijk ongeveer eens per twee weken. Als ik haast heb, of geen zin heb om de maaltijd ver weg te zoeken. De zaak bevindt zich tegenover ons kantoor (naast de eerder gememoreerde bandenspecialist Action Tyre).

Laat ik met u de vier evaluatie-criteria nog eens doorlopen. Eerst de ambiance. U ziet de placemat, u ziet het kleurige tafelkleed onder een laag doorschijnend plastic. Ik meldde u al dat we hier te maken hebben met een snackbar. Voor de ambiance noteren we vandaag daarom een zes.

De menulijst laat het standaard snackbarvoer zien. Gefrituurde kip, gebakken rijst, roti, curry en kleine porties gebakken groente (de Guyanees is geen groenvoereter). Soms hebben ze bakes (gefrituurde broodjes). Vandaag ook. Daarom geef ik ze een half punt meer dan voldoende.

Ook omdat de eigenares altijd zo vriendelijk lacht, scoort de zaak een zeven voor de service. Had ik deze evaluatie een jaartje eerder uitgevoerd, dan had deze halal snackbar een onvoldoende gekregen. Er stond toen een lelijke chagrijnige werkstudente achter de balie. Ik kwam daarom toen aanzienlijk minder vaak eten.

Vandaag betaalde ik GYD 900 (USD 4,43 of EUR 3,37 tegen de koers van vandaag) voor rund curry, gebakken okra en een bake. Schappelijk. Een zeven voor de prijs.



Ambiance: 6
Keuken: 6,5
Service: 7
Prijs: 7

PS Ik heb nog geen recht op een nieuwe camera. Eerder foto's waren van lage technische kwaliteit omdat ze met ISO1600 waren geschoten.