donderdag 21 januari 2021

All animals are equal

We worden allemaal geraakt door dat virus. Kinderen mogen niet naar school, winkeliers, kappers en kroegbazen zitten zonder werk. We mogen niet naar kantoor, niet sporten, niet op vakantie, niet naar musea, niet naar concerten en niet uiteten. Binnenkort mogen we 's avonds zelfs de straat niet meer op.

De enigen die vreemd genoeg aan de dans lijken te ontspringen zijn de Tweede Kamer en de regering. Waarom Rutte nog steeds niet vanuit huis regeert is me volstrekt onduidelijk. Waarom gaat hij op visite bij de koning om zijn ontslag aan te bieden? Heeft de koning geen Skype? Een persconferentie kan toch prima online? Waarom vergadert heel Nederland digitaal, behalve de Tweede Kamer? Natuurlijk, het is niet handig. Nee, dat is thuisonderwijs ook niet. Je mist de gesprekken in de wandelgangen. Klopt, ik mis ook mijn praatje bij de koffieautomaat. 

Voordat er een avondklok wordt ingevoerd, zou ik voorstellen dat in ieder geval iedereen thuis werkt die een beroep heeft dat enkel praten en typen vergt, te beginnen bij premier en Kamerleden.